3 βήματα για να προωθήσετε τη μουσική σας

Όλο και περισσότεροι μουσικοί στις μέρες μας αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη διαφημιστική τους καμπάνια. Αν θέλετε κι εσείς να προωθήσετε τη μουσική σας, αυτά είναι τα 3 βήματα για να ξεκινήσετε:

Βήμα 1ο: Δημιουργήστε την προσωπική σας ιστοσελίδα

Οι περισσότεροι μουσικοί ανεβάζουν ένα κομμάτι τους στο YouTube και περιμένουν να τους ανακαλύψουν. Αν δεν προωθήσετε τη μουσική σας περισσότερο, το πιθανότερο είναι ότι concert-923321_960_720οι μόνοι που θα σας ακούσουν είναι οι φίλοι και οι συγγενείς σας. Γι’ αυτό, δημιουργήστε μια σελίδα, προωθήστε την σε επιπλέον μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, FanBridge κ.ά.) και προσπαθήστε να στοχεύσετε σε target group που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο είδος μουσικής που υπηρετείτε. Για παράδειγμα, στο Twitter υπάρχουν επιπρόσθετες ρυθμίσεις αναζήτησης για να βρείτε το κοινό που έχει δηλώσει ότι ακούει τη μουσική σας.

Βήμα 2ο: Διαδώστε την είδηση για το νέο σας δίσκο πριν να είναι διαθέσιμος

Τα Μ.Μ.Ε. δεν ενδιαφέρονται για «χθεσινά νέα». Αντίθετα, οι άνθρωποι της ενημέρωσης θέλουν να είναι οι πρώτοι που θα παρουσιάσουν μια νέα τάση και όχι αυτοί που απλώς θα την ακολουθήσουν. Φροντίστε, λοιπόν, να επιλέξετε τα μέσα που πιστεύετε ότι θα επικοινωνήσουν τη δουλειά σας καλύτερα (διαδίκτυο, τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά κ.ά.) και διαδώστε την είδηση για την κυκλοφορία του νέου σας δίσκου πολύ πριν από αυτή.

Βήμα 3ο: Κυκλοφορήστε ένα single και παρουσιάστε το σε ζωντανή εκτέλεση

Πριν την κυκλοφορία ολόκληρου του δίσκου σας, η κυκλοφορία ενός single που θα περιλαμβάνει ένα ή δυο κομμάτια που πιστεύετε ότι θα έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση, θα σας βοηθήσει πολύ στην προώθηση της μουσικής σας. Επιπλέον, οργανώστε παρουσιάσεις και συνεντεύξεις, συνοδεύοντάς τις με την πρώτη αποκλειστική ζωντανή εκτέλεση ενός κομματιού. Το κοινό ενδιαφέρεται να ακούσει τον ήχο που έχετε δημιουργήσει για τις συναυλίες σας και να τον συγκρίνει με την ηχογράφηση για να σας γνωρίσει καλύτερα.

Τα βήματα αυτά είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές, αλλά όλα εξαρτώνται από εσάς.

Αν εσείς πιστεύετε ότι η μουσική σας έχει πραγματικά να προσφέρει κάτι διαφορετικό στη σύγχρονη μουσική σκηνή, τότε θα καταφέρετε να πείσετε και το κοινό σας να το πιστέψει. Κυνηγήστε τα όνειρά σας και πάρτε τη μουσική σας καριέρα στα χέρια σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *