Φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κύπρο

Γιορτή κρασιού στη Λεμεσό

Ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα φεστιβάλ κρασιού διεξάγεται ετησίως στην Κύπρο κατά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και την πρώτη του Σεπτεμβρίου. Τα μεγαλύτερα οινοποιεία του νησιού προσφέρουν τις γεύσεις τους χωρίς όριο κατανάλωσης. Η οινοποσία συνοδευέται από παραδοσιακή μουσική, πάτημα σταφυλιών και τοπικά φαγητά και γλυκά.

Φεστιβάλst-michael-mediterranean-festival-beaumont-tx τριαντάφυλλων στο Άγρος

Το χωριό Άγρος θεωρείται το κατεξοχήν μέρος παραγωγής ροδοπετάλων και λοιπών προϊόντων από τριαντάφυλλα στην Κύπρο. Οι φίλοι του φεστιβάλ έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα διάφορα εργαστήρια, να συμμετέχουν στη συγκομιδή των λουλουδιών και να απολαύσουν φαγητά φτιαγμένα από ρόδα. Η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση λάμβάνει χώρα τα σαββατοκύριακα του Μαΐου.

Ανθεστήρια στη Λεμεσό

Πρόκειται για μια γιορτή της φύσης και του ερχομού της άνοιξης. Έχει ρίζες στην αρχαιοελληνική λατρεία του Διονύσου. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ διακρίνουμε ότι περιλαμβάνει ανθοκομική έκθεση, παρέλαση με ανθοστολισμένα οχήματα και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Διεθνές φεστιβάλ μουσικής δωματίου “Φάρος”

Ένα παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ που τελείται κάθε χρόνο τον Μάιο και τον Ιούνιο σε συναυλιακούς χώρους στη Λευκωσία και στην Πάφο. Η απήχηση του είναι τέτοια που προσελκύει περίπου 2.500 επισκέπτες στο νησί.

Γιορτή των τεχνών του δρόμου

Λαμβάνει χώρα στις αρχές Μαΐου στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, στην οδό Σαριπόλου. Οι 10.000 επισκέπτες μπορούν να ζωγραφίσουν οι ίδιοι τον δρόμο ή να απολαύσουν κάποιο από τα αριστουργήματα των καλλιτεχνών γκράφιτι που μετέχουν.

Μεσαιωνικό φεστιβάλ στην Αγία Νάπα

Κατά τις δύο πρώτες μέρες του Οκτωβρίου το ιστορικό κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε μεσαιωνικό πανηγύρι με επίκεντρο το φημισμένο μοναστήρι της περιοχής. Μπορείτε να δείτε:

  • θεατρικές παραγωγές στο φυσικό περιβάλλον του μοναστηριού
  • μουσικές συναυλίες
  • παρουσιάσεις ενδυμάτων εποχής
  • μεσαιωνικά εργαστήρια κατασκευής κεραμικών και πήλινων αντικειμένων μεσαιωνικής αισθητικής

Γιορτή φράουλας στη Δερύνεια

Κάθε δύο χρόνια διοργανώνεται στη μικρή κωμόπολη της Δερύνειας γιορτη φράουλας. Εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει φράουλες, ποτά και γλυκά φτιαγμένα από φράουλες και να αγοράσει διάφορα τοπικά προϊόντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *