Τι μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας της μουσικής σας καριέρας;

Πολλοί πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στη μουσική τους καριέρα είναι είτε η έλλειψη διασυνδέσεων στη μουσική βιομηχανία, είτε οι μειωμένες ευκαιρίες που προσφέρει η πόλη ή η χώρα τους. Στην πραγματικότητα, όμως, ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του μουσικού. Οι περισσότεροι μουσικοί αφήνουν τον φόβο να καθορίζει τον τρόπο σκέψης τους και βάζουν εμπόδια στη μουσική τους καριέρα.

1ος φόβsongwriter-e1323088559932ος των μουσικών: Ο φόβος της οικονομικής αποτυχίας

Η νοοτροπία που επικρατεί ότι «οι καλλιτέχνες πεθαίνουν στην ψάθα» καταλήγει σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία, γιατί όταν κάποιος πιστεύει ότι είναι αδύνατον να βγάλει χρήματα από τη μουσική, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το προσπαθήσει καν. Η συνειδητοποίηση ότι αυτή η νοοτροπία είναι απλώς ένας μύθος και δεν θα συμβεί αναγκαστικά και σε εσάς, θα σας βοηθήσει να το σκεφτείτε πριν αποφασίσετε να βρείτε μια «κανονική» δουλειά και να κρατήσετε τη μουσική μόνο ως χόμπι.

2ος φόβος των μουσικών: Ο φόβος της αποτυχημένης μουσικής καριέρας

Οι περισσότεροι μουσικοί φοβούνται ότι δεν έχουν αυτό το κάτι που θα απογειώσει την καριέρα τους, είτε αυτό είναι το ταλέντο, είτε η εξωτερική εμφάνιση, είτε το μουσικό είδος που «πουλάει», είτε οτιδήποτε άλλο. Αν καταφέρετε να αλλάξετε τρόπο σκέψης και να πιστέψετε πραγματικά στον εαυτό σας, θα βρείτε τρόπο να επιτύχετε τους στόχους σας.

3ος φόβος των μουσικών: Ο φόβος της επιτυχημένης μουσικής καριέρας

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, κάποιοι μουσικοί φοβούνται την επιτυχία και συγκεκριμένα το πόσο αυτή θα αλλάξει τη ζωή τους, πως θα τη διατηρήσουν και πως θα τους βλέπουν οι άλλοι. Κατά βάθος ενδέχεται να πιστεύουν ότι δεν τους αξίζει πραγματικά να πετύχουν. Για να αποβάλλετε τέτοιου είδους σκέψεις, πρέπει να έχετε πίστη στις δυνάμεις σας και στην προσωπικότητά σας.

4ος φόβος των μουσικών: Ο φόβος της μεταχείρισης που θα τύχουν από τη μουσική βιομηχανία

Η υπογραφή ενός μουσικού συμβολαίου τρομάζει οποιονδήποτε μουσικό. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι οι δισκογραφικές εταιρείες έχουν πιο πολλά να χάσουν σε σχέση με εσάς, γι αυτό και θα φροντίσουν ώστε να μείνουν και οι δυο πλευρές ευχαριστημένες. Απελευθερωθείτε από τους φόβους σας και διεκδικήστε αυτό που πιστεύετε ότι σας αξίζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *