Πέντε στοιχεία που χρειάζεσαι για να πετύχεις στη μουσική βιομηχανία

Όπως σε κάθε επαγγελματικό τομέα, έτσι και στη μουσική βιομηχανία, συνταγές για σίγουρη επιτυχία δεν υπάρχουν. Υφίστανται όμως κάποιοι γενικοί κανόνες τους οποίους ο φιλόδοξος μουσικός μπορεί να ακολουθήσει, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες για μία επιτυχημmixer-168466_960_720ένη καριέρα. Νομίζεις λοιπόν ότι έχεις το ταλέντο; Καλλιέργησε τα παρακάτω στοιχεία και θα είσαι ένα βήμα πιο μπροστά!

  • 1. Γνώση της θέσης σου στην αγορά

Ανακάλυψε πού ξεχωρίζεις και γίνε όσο καλύτερος μπορείς στον τομέα σου. Η μουσική βιομηχανία έχει χώρο για κάθε ξεχωριστό ταλέντο. Με σκληρή δουλειά και καλό timing, το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

  • 2. Δημιουργία σωστών επαφών

Είναι πάντα χρήσιμο να γνωρίζει κανείς τους σωστούς ανθρώπους. Μερικές φορές δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από αυτήν που γίνεται «από στόμα σε στόμα». Εξασφάλισε ότι τα άτομα που έχουν σημαντική θέση στη μουσική σκηνή που σε ενδιαφέρει, γνωρίζουν το όνομά σου και τη δουλειά σου.

  • 3. Εκμετάλλευση της τεχνολογίας και του διαδικτύου

Το διαδίκτυο δίνει πλέον τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να παρουσιάσει το έργο του σε ευρύ κοινό, είτε πρόκειται για φτασμένο καλλιτέχνη, είτε για κάποιον που παίζει για χόμπι μουσική στο σπίτι του. Το YouTube και τα social media σού προσφέρουν την ευκαιρία να δείξεις τι αξίζεις χωρίς να έχεις απαραίτητα πίσω σου κάποιον «κολοσσό» της βιομηχανίας. Εξυπακούεται ότι πρέπει να γνωρίζεις καλά τα μυστικά της ηχογράφησης στο studio και τις δυνατότητες που προσφέρει η μουσική τεχνολογία.

  • 4. Εμπειρία κι επιμονή

Τίποτα δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, το ίδιο ισχύει και για την καριέρα στην μουσική. Το παν είναι να εξελίσσεσαι καθημερινά, είτε μελετώντας, είτε παίζοντας live. Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι γεμάτος στροφές και πρέπει να δείξεις ότι μπορείς να αντέξεις. Ακόμα και ο πιο επιτυχημένος μουσικός κάποια στιγμή γνώρισε την απογοήτευση, αλλά κατάφερε να την ξεπεράσει.

  • 5. Σωστή ομάδα

Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους. Έχε δίπλα σου συνεργάτες που τους εμπνέεις και σε εμπνέουν και φτιάξε έναν «σκληρό» πυρήνα γύρω από τη μουσική σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *