Μουσικές αναζητήσεις στην Κύπρο

Για την συντρηπτική πλειοψηφία του κόσμου η μουσική σημαίνει κάτι. Είναι έκφραση συναισθημάτων, είναι μεταφορά συναισθημάτων είναι ταύτιση συναισθημάτων μεταξύ του δημιουργού και του ακροατή. Η επιλογή του είδους της μουσικής ανήκει στην ψυχοσύνθεση του ακροατή αλλά η βάση είναι η ίδια. Ο καθένας ακούει το είδος της μουσικής που τον εκφράζει σαν άτομο.

Η κύπρος έχει τις μουσικές της καταβολές κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από τις γύρω χώρες, κυρίως την Τουρκία, καθώς πάντα υπήρξε ένα διαμετακομιστικό κέντρο ανθρώπων, εμπορευμάτων και πολιτισμού. Στα άρθρα και τις αναρτήσεις του περιεχομένου της ιστοσελίδας υπάρχει η εξέλιξη της μουσικής στο νησί και η εξέλιξη των προτιμήσεων του κόσμου. Επίσης υπάρχουν και προτάσεις για ακούσματα που έχουν ξεχωρίσει και προτάσεις για τους μουσικούς δημιουργούς με παγκόσμια, τοπική ή διεθνή λάμψη που εκπροσωπούν και τιμούν την Κύπρο με τις δημιουργίες τους, ξεκινώντας από τον μοναδικό και μη εξαιρετέο George Michael.

Εκτός όμως από την μοντέρνα μουσική υπάρχει και η παραδοσιακή μουσική. Η μουσική που εκφράζει τις τοπικές παραδόσεις και την τοπική ιστορία και που παίζεται σε γάμους και άλλες ομαδικές εκδηλώσεις και που ξεσηκώνει τον κόσμο να χορέψει. Κομμάτι αυτής της παράδοσης απευθύνεται στα μικρά Κυπριωτόπουλα για να την κρατήσουν και να τη συνεχίσουν στο μέλλον.

Στα περιεχόμενο επίσης υπάρχουν και τα σημεία που οι Κύπριοι μπορούν να απευθυνθούν για να μάθουν μουσική και να εξερευνήσουν τον βαθύτερο κόσμο της μουσικής δημιουργίας. Είναι τα ίδια εκείνα σχολεία από τα οποία ξεκίνησε ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Μάριος Τόκας, η Ευρυδίκη, η Κωνσταντίνα, η Αλέξια και τόσοι άλλλοι μουσικοί. Και θα είναι τα ίδια σχολεία που θα βγάλουν τους μουσικούς που θα τους αντικαταστήσουν.