Η Μουσική Είναι Παντού

Η μουσική βρίσκεται παντού γύρω μας. Ήταν και συνεχίζει να είναι ένα πολύ σπουδαίο εργαλείο για τον άνθρωπο. Μέσα από την μουσική ο άνθρωπος μορφώνεται, εκφράζεται και έρχεται σε επαφή με πτυχές του εαυτού του που δεν γνώριζε ότι υπήρχαν.
Ο ρυθμός δημιουργείται συνεχώς γύρω μας, μέσα από μηχανικούς ήχους της πόλης ή της φύσης, μέσα από ένα σφύριγμα ή ένα μουρμουρητό. Ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να εκφραστεί μέσα από την μουσική. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε δημιουργώντας την είτε ακούγοντάς την.
Διάφορα είδη μουσικής έχουν κυριαρχήσει ανά περιόδους και εποχές, κάποια ωστόσο έμειναν κυρίαρχα και ανέπαφα στο πέρασμα των δεκαετιών. Η κλασσική μουσική, μέσα από συνθέσεις σπουδαίων μουσικών έχει αποδείξει τα οφέλη της. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να συμβάλλει στην σωστή εγκεφαλική λειτουργία, την καλή διάθεση του ατόμου, ακόμη και την γρήγορη ανάπτυξη των φυτών.
musicΕίναι σημαντικό ο άνθρωπος να έχει χρόνο για λίγη μουσική στη ζωή του, όποιο είδος και αν βρίσκει ενδιαφέρον. Από την τζαζ έως την ροκ μουσική σκηνή, μπορεί να διαλέξει το είδος που τον αντιπροσωπεύει σαν χαρακτήρα.
Αλλά η μουσική απόλαυση μπορεί διαφέρει ανάλογα με την στιγμή. Ένας άνθρωπος είναι σπάνιο να ακούει μόνο ένα είδος μουσικής. Όσο έντονη και αν είναι η έλξη του για ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος, οι περιστάσεις, η διάθεσή ακόμη και η ηλικία μπορούν να οδηγήσουν στο να ακούσει ένα είδος μουσικής που δεν περίμενε ποτέ ότι θα άκουγε.
Η μουσική οδηγεί τον άνθρωπο στην χαρά αλλά και στην λύπη, στην δημιουργία αλλά και στην χαλάρωση. Η μουσική είναι παντού, ακόμη και σε μαθηματικούς τύπους. Πιο συγκεκριμένα, στην γνωστή μαθηματική σταθερά π η μουσική πρόσφατα ανακαλύφθηκε και κατέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο σημαντικοί είναι για τη ζωή ο ρυθμός και η μελωδία.
Χωρίς την μουσική να καταδεικνύει τη διάθεσή μας, την καταγωγή ή τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου η κοινωνία μας σίγουρα θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά